Ingredience:
- olej
- 1 lžička hořčičných semínek
- 1 cibule (měsíčky)
- 2 střední mrkve (kolečka)
- 2 hrsti zelených fazolek
- 2-3 vařené brambory (větší kostky)
- hrst hrášku (i mražený nebo konzervovaný)
- asi 1/2 plechovky kokosového mléka
- koření (viz. níže)
- sůl
Co se týče koření, v původním receptu byla "korma omáčka". Tuto nevlastním, nikdy jsem ji ani neviděla a nelituji. Takže nahradit kořením. Internet skrývá nespočetné variace toho, co by v takové "korma" směsi koření mělo být a proto jsem došla k názoru, že je to jedno. Ind by to možná nejedl, ale nám chutnalo. Osobně jsem použila chili, zízvor, kurkumu, koriandr a asi ještě něco na základě momentální inspirace. Internet navrhuje ještě pepř, skořici, kardamom, papriku, hřebíček, česnek, bobkový list, badyán, kokos...takže asi ne úplně všechno, ať z toho není Pejsek a Kočička, ale zkuste to tak nějak v indickém stylu a ono z toho něco bude;)
V pánvi rozehřejte olej a opražte na něm hořčičná semínka, potom přidejte cibuli a opékejte ji doměkka. Přihoďte mrkev, později fazolky a brambory. Přidejte koření a zeleninu v něm trochu obalte. Přilijte kokosové mléko a nechte dusit, aby omáčka trochu zhoustla a všechno se propojilo. Chvíli před koncem vaření přidejte hrášek a nechte jen trochu prohřát - podle typu - čersvý budete chvíli dusit, konzervovaný jen ohřejete. Přisolte.
Servírujte s rýží nebo plackami.
Fotka není nic moc. Vím, že i taková směs může být fotogenická, ale když ji trhám těsně před oběděm někomu od úst, už není prostor pro efektní kompozici. Pardon:)
Žádné komentáře:
Okomentovat