úterý 11. srpna 2015

Rybízová zmrzlina

Tak schválně, kdy jste naposledy jedli něco tak kýčovitě růžového? Pokud se jako já vyhýbáte chemii, moc s ní do styku nepřijdete. Tak si to teď pojďte užít. Rybízový kýč!


Za mě zatím nejpracnější zmrzlina. Nemám ráda pasírování. Pokud ovšem máte pasírovačku nebo někoho, kdo to udělá za vás, je to opět lehounká zmrzlina. Jenže ne pro mě. Ve většině věcí semínka a slupky nechávám, ale u rybízu to holt nejde. Kuličky jsem rozmixovala a polovina hmoty byla semínka. To by nebylo dobré. Takže se pasírovalo.

Ingredience:
  • 500ml rybízu (vycházela jsem z americkéh receptu, proto mililitry; původně ho mělo být méně, ale po přepasírování mi ho přišlo opravdu málo, takto to dá asi 250 ml přepasírované hmoty)
  • 180ml plnotučného mléka
  • 160mg třtinového cukru
  • špetka soli
  • 360ml smetany ke šlehání

Začneme rybízem, ať to máme za sebou. Rybíz obereme, kuličky omyjeme, rozmixujeme a přepasírujeme tak, abychom získali co nejvíce šťávy a zbyla co nejsušší hmota.

Prohřejeme mléko a rozpustíme v něm cukr a špetku soli. Vypneme.
Mléko smícháme s rybízovou šťávou a smetanou a dáme vychladit. Nejlépe přes noc, ale stačí pár hodin. A můžeme lít do zmrzlinovače.

Zmrzlina má krásnou konzistenci, snadno se nabírá hned po vytažení. Idilka. Jen ta růžová...

Žádné komentáře:

Okomentovat