Za mě zatím nejpracnější zmrzlina. Nemám ráda pasírování. Pokud ovšem máte pasírovačku nebo někoho, kdo to udělá za vás, je to opět lehounká zmrzlina. Jenže ne pro mě. Ve většině věcí semínka a slupky nechávám, ale u rybízu to holt nejde. Kuličky jsem rozmixovala a polovina hmoty byla semínka. To by nebylo dobré. Takže se pasírovalo.
Ingredience:
- 500ml rybízu (vycházela jsem z americkéh receptu, proto mililitry; původně ho mělo být méně, ale po přepasírování mi ho přišlo opravdu málo, takto to dá asi 250 ml přepasírované hmoty)
- 180ml plnotučného mléka
- 160mg třtinového cukru
- špetka soli
- 360ml smetany ke šlehání
Začneme rybízem, ať to máme za sebou. Rybíz obereme, kuličky omyjeme, rozmixujeme a přepasírujeme tak, abychom získali co nejvíce šťávy a zbyla co nejsušší hmota.
Prohřejeme mléko a rozpustíme v něm cukr a špetku soli. Vypneme.
Mléko smícháme s rybízovou šťávou a smetanou a dáme vychladit. Nejlépe přes noc, ale stačí pár hodin. A můžeme lít do zmrzlinovače.
Zmrzlina má krásnou konzistenci, snadno se nabírá hned po vytažení. Idilka. Jen ta růžová...
Žádné komentáře:
Okomentovat