O kvásek se samozřejmě pokouším starat co nejlépe. Je to můj nový domácí mazlíček. Už ho držím naživu dva týdny. Okouzlilo mě vyjádření, že kvásek je jako tamagoči :)
Nebudu vám dávat recept, protože na šíření chlebových instrukcí se necítím dostatečně erudovaná.
Použila jsem tento recept: Chléb Šumava bez hnětení (tj. pěkně cestou nejmenšího odporu)
Velké díky všem, kteří zahlcují internet chlebovými instrukcemi. Je to, zdá se, celkem věda:)
Tak tedy fotografie pocházejí z mého prvního pokusu. Malinko jsem zaspala a nechala ho překynout. Což mi zkomplikovalo práci s těstem - ulepeným, tekoucím a neuchopitelným. Zároveň byl trochu moc kyselý. A protože se mi zdálo, že je nějak moc rychle hotový, tak jsem ho ještě i mírně spálila. I tak ale považuji výsledek za povedený, vysoce poživatelný a vyvěsila jsem několik oslavných transparentů.
Při příležitosti druhého pokusu, který jsem žel vzhledem k rychlosti sežrání nestačila vyfotit, jsem i zapěla několik oslavných písní. Vstala jsem včas, s těstem se dalo jakž takž pracovat a nespálila jsem ho! Naopak jsem ho možná strachy vytáhla brzo. Ale hotový je, jen mohl být křupavější.
Až budu klidnější, pokusím se o nějaký komplikovanější recept, ať je co kazit. Prozatím jásám :)
Kvásek samozřejmě nabízím! Jdete do toho se mnou?;)
Žádné komentáře:
Okomentovat