Ingredience:
- 2,5 litru vody
- 330g cukru (myslím, že jsem dala třtinový)
- 6 hlav květenství černého bezu
- 1 citron
- 2 lžíce bílého vinného octa (zaměněno za jablečný)
- špetka sušeného droždí
Výboba snadná a ještě snazší!:)
Vodu s cukrem svaříme na cukrový sirup - tj. prostě v teple rozpustíme. Nemusíte ani zbytečně ohřívat všechnu, stačí dolít poté. Do hrnce se potom přidá bez, na kolečka nakrájený citron, ocet a špetka sušeného droždí. Smícháme, přiklopíme, necháme spinkat v lednici:)
Za dva dny vytáhneme směs, která mezitím natáhla všechny vůně, zcedíme a vyždímáme všechny pevné části. Limču nalijeme do lahví a necháme venku na teple nabírat bublinky. Prý to mělo trvat dva dny. Mě po nich přišlo bublinek málo, tak jsem nechala 4. Opravdu nevím proč v mé kuchini trvá všechno dvakrát déle než v návodech. Potom už se jen přesune do lednice a upíjí.
Bublinky, bublinky...spoooousta bublinek! Jako ta žlutá ryba z Nema, co si frčí na bublinkách;)
Žádné komentáře:
Okomentovat