čtvrtek 16. července 2015

Bezinkové šampaňské

Jakože šampaňské;) Alkohol to nevidělo, ale bezinková bublinkatá limča je lepší. Recept odkoukán z blogu S vášní pro jídlo. Nejvíc mě nadchlo rychlé jednoduché smíchání a taky ta reakce, co vyrobí bublinky.



Ingredience:
  • 2,5 litru vody
  • 330g cukru (myslím, že jsem dala třtinový)
  • 6 hlav květenství černého bezu
  • 1 citron
  • 2 lžíce bílého vinného octa (zaměněno za jablečný)
  • špetka sušeného droždí

Výboba snadná a ještě snazší!:)
Vodu s cukrem svaříme na cukrový sirup - tj. prostě v teple rozpustíme. Nemusíte ani zbytečně ohřívat všechnu, stačí dolít poté. Do hrnce se potom přidá bez, na kolečka nakrájený citron, ocet a špetka sušeného droždí. Smícháme, přiklopíme, necháme spinkat v lednici:)


Za dva dny vytáhneme směs, která mezitím natáhla všechny vůně, zcedíme a vyždímáme všechny pevné části. Limču nalijeme do lahví a necháme venku na teple nabírat bublinky. Prý to mělo trvat dva dny. Mě po nich přišlo bublinek málo, tak jsem nechala 4. Opravdu nevím proč v mé kuchini trvá všechno dvakrát déle než v návodech. Potom už se jen přesune do lednice a upíjí.

Bublinky, bublinky...spoooousta bublinek! Jako ta žlutá ryba z Nema, co si frčí na bublinkách;)


Žádné komentáře:

Okomentovat