úterý 21. července 2015

Jahodový sorbet s vínem

Další zmrzlina ze série testování mého zmrzlinovače. Tentokrát jsem chtěla vidět, jak si poradí se sorbetem. V neobvyklé kombinaci jahody - červené víno. Ze všech příchutí, které jsem zatím vyzkoušela, je tato za mě naprosto top! Chutnají mi všechny, ale jahoda s vínem vede!



Ingredience:
  • 500g očištěných jahod
  • 100g třtinového cukru
  • 400ml červeného vína (takové, jaké vám opravdu chutná, navrhuji spíš sušší)

Všechny suroviny sesypejte / slijte do hrnce, přiveďte k varu a krátce povařte, aby se rozpustil cukr a jahody mírně změkly. Ale opravdu jen chvilku - 5-10 minut. Celou směs rozmixujte tyčovým mixérem a nechce zchládnout. Pokud nemáte vůbec rádi kousky, přepasírujte.
Potom přemístěte do lednice a nechte opravdu dobře vychladit. Pak už můžete lít do zmrzlinovače - přesný postup podle typu.

Výsledný sorbet bude asi pokaždé trochu jiný, podle použitého vína. Já použila neznámé rakouské víno, které se k nám zatoulalo s nějakou návštěvou. Jediné, co jsem poznala, že je suché a že mi chutná:) Také pokud by vám připadala rozmixovaná směs nevýrazná, přidejte šťávu z poloviny citronu.

A pozor, i když se chvilku vaří, tak je spíš taková dospělácká;)
Na zdraví!


Žádné komentáře:

Okomentovat