Miluju domácí pečivo. Je to takové...opravdové. Opravdové rohlíčky z mojí vlastní trouby. To je věc!
Jsou jednoduché, z kynutého těsta. Takže jediné zdržení je kynutí, tomu neutečete.
Ingredience:
- 70 g změklého másla
- 1vejce (žloutek a bílek)
- špetka soli
- 1 lžička citronové kůry
- 40 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 400 g hladké mouky
- 1 sáček (7 g) sušeného droždí
- asi 200 ml vlažného mléka
- hrst nasekaných loupaných mandlí
Mandle si namočte do vody (mokré se při pečení nespálí).
Prošlehejte máslo, žloutek, sůl, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru. Smíchejte s moukou, drožím a mlékem. Zadělejte polotuhé těsto. Mírně poprašte moukou a dejte zakryté kynout do tepla. Asi na hodinu.
Ještě jednou propracujte, rozválejte na plát asi půl centimetru silný a rozkrájejte na trojúhelníky (6-8 ks). Trojúhelníky srolujte od delší strany do rohlíků. Rohlíky dejte na plech a nechte ještě aspoń 15 minut zakryté kynout. Rozehřejte si troubu na 170°C. Rohlíky potřete bílkem, posypejte mandlemi a dejte na 20-30 minut péct. A pak zkuste vydržet, dokud nevychladnou :)
Žádné komentáře:
Okomentovat