pátek 12. června 2015

Jahodová zmrzlina

O víkendu jsem si v Praze udělala radost a šla se rozmazlovat zmrzlinou od Angelata. Mátová s chocolate chips...hmmm...ani jsem ji nestačila vyfotit:)

Inspirovalo mě to podělit se s vámi o nějaký zmrzlinový recept. Tak tedy rychlá jahodová. Bezzmrzlinovačová!



Ingredience:

  • 400g jahod
  • 250g mascarpone
  • 1/2 plechovky salka

Jahody rozmačkáme a smícháme s mascarpone a salkem. Dáme zmrazit. Toť vše.
Takovouto zmrzlinu je potřeba nechat před podáváním asi 20 min povolit.

Smíchala jsem to hodně nahrubo a tím pádem mi zmrzlina udělala trochu ledové krystalky. Takže pokud chcete být iniciativní, navrhuji mascarpone se salkem vyšlehat a až potom přimíchat rozmačkané jahody. A jestli nechcete kousky, rozmixujte i jahody. Ale chuťově je skvělá jakkoli:)
 

Žádné komentáře:

Okomentovat