V neděli 17. května byl World Baking Day s výzvou upéct něco pro druhé.
Pekla jsem pro svou báječnou taneční skupinu na trénink. Rozkošné malinové bábovičky:)
Pekla jsem pro svou báječnou taneční skupinu na trénink. Rozkošné malinové bábovičky:)
Baví mě jak jsou malinké. A tím, že jsou tvarohové jsou úžasně svěží. Ne nudná suchá buchta, ale nadýchaná a mírně kyselá letní dobrota. Plus maliny. A rychlá bábovková příprava.
Ingredience:
- 160 g změklého másla
- 250 g cukr
- 3 vejce
- 500 g tvarohu
- špetku soli
- 200 g dětské krupičky
- prášek do pečiva (asi půl pytlíčku - ale upřímně pokud zapomenete, bílkový sníh stačí)
- kůru a šťávu z půlky citronu (není nutné)
- máslo a hrubou mouku na vymazání formy
- maliny
Máslo, cukr a žloutky vyšlehám do pěny. Potom vmíchám nejdřív tvaroh, potom sůl a krupici. Z bílků si zvlášť ušlehám sníh (nic jsem nezměnila a najednou mi to jde!). Do těsta přimíchám kypřící prášek a potom opatrně sníh z bílků. Těsto naliju do vymazané a vysypané formy - buď do spousty malých báboviček nebo jedné velké. Míra je na jednu velkou, takže po naplnění 12 malých báboviček mi zbylo těsto ještě do dvou tartaletkových formiček. Pokud děláte malé, po naplnění namačkejte do těsta rovnoměrně maliny. Pokud děláte jednu velkou, asi je bude třeba přidat už do těsta, jinak budou jenom nahoře. A pečeme...malé bábovičky chtěly asi 50 min na 170°C.
Velkou jsem pekla několikrát dříve bez malin, ale nevzpomínám si na jak dlouho. Každopádně stačí otestovat špejlí. Tam jsem přidala šťávu a kůru z celého citronu a byla celá krásně citronová. Tak to je pro inpiraci další příchuť.
Pekli jste na World Bakind Day? Co a pro koho? A baví vás ještě bábovky?:)
byly vynikající, rozkošné a osvěžující :-) ideální na čaj o páté, party nebo na dýchánek :-)))
OdpovědětVymazatDěkuji! :)
Vymazat