pondělí 25. května 2015

Koloběžkové cupcakes

Muž otevřel půjčovnu koloběžek (www.skolobezkou.cz). Tradáá. Sláva. Což mimo jiné vyžaduje správný uvítací kolobkový catering. Tak jsem mu k té slávě upekla kolobkové cupcaky. Modré jako naše kolobky. Přijďte. Na kolobky i cupcaky;)


Modrá není právě jedlá barva a ani nejsem fanda do šmoulů a podobných příchutí. Cupcaky jsou tedy vanilkové s bílou čokoládou a krémem z bílé čokolády. Čokoláda je cítit jen lehce, celé je to spíš svěží, což dělá citron v těstě a krém z Lučiny. Ostatní byli rádi, já bych klidně víc vytáhla tu čokoládu. Příště zahodím citron a zkusím krém z mascarpone.

Ingredience:

Muffiny (12ks):
  • 175g změklého másla
  • 170g cukru
  • 2 vejce
  • trocha vanilky (extrakt, aroma,semínka...)
  • kůra a šťáva z poloviny citronu (volitelně)
  • 250g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 1 lžička prášku do pečiva  (ideálně Dr. Oetker na základě vinného kamene)
  • 200ml podmáslí
  • 100g nasekané bílé čokolády

Krém:
  • 200g Lučina
  • 150g bílé čokolády
  • případně další cukr
  • modré lentilky na ozdobu

Vyšleháme máslo s cukrem, potom vyšleháme s vejci, vanilkou a případně citronovou kůrou a šťávou. Přidáme všechny ostatní zbývající suroviny a promícháme. Do muffinové formy usadíme košíčky, naplníme a pečeme na 180°C asi půl hodiny.

Na krém si nad vodní lázní rozpustíme čokoládu a potom ji vyšleháme s Lučinou. Podle chuti lze ještě dosladit. Cukrářským sáčkem stříkáme na vychladlé muffiny. Já mám formu na hodně široké muffiny, ale i tak byla krému spousta. Tudíž ho můžete udělat míň, nastříkát opravdu vysoký kopec krému nebo si ho nechat na něco dalšího.

Jako fandové naší modré kolobkárny ozdobte modrou lentilkou:)
Pokud nejste vázáni modrou, můžete zdobit něčím zdravějším.

Co říkáte na kolobkové cupcaky? A nepřijdete na kolobky? Mé výtvory nemá kdo jíst...;)

Žádné komentáře:

Okomentovat