Modrá není právě jedlá barva a ani nejsem fanda do šmoulů a podobných příchutí. Cupcaky jsou tedy vanilkové s bílou čokoládou a krémem z bílé čokolády. Čokoláda je cítit jen lehce, celé je to spíš svěží, což dělá citron v těstě a krém z Lučiny. Ostatní byli rádi, já bych klidně víc vytáhla tu čokoládu. Příště zahodím citron a zkusím krém z mascarpone.
Ingredience:
Muffiny (12ks):
- 175g změklého másla
- 170g cukru
- 2 vejce
- trocha vanilky (extrakt, aroma,semínka...)
- kůra a šťáva z poloviny citronu (volitelně)
- 250g polohrubé mouky
- špetka soli
- 1 lžička prášku do pečiva (ideálně Dr. Oetker na základě vinného kamene)
- 200ml podmáslí
- 100g nasekané bílé čokolády
Krém:
- 200g Lučina
- 150g bílé čokolády
- případně další cukr
- modré lentilky na ozdobu
Vyšleháme máslo s cukrem, potom vyšleháme s vejci, vanilkou a případně citronovou kůrou a šťávou. Přidáme všechny ostatní zbývající suroviny a promícháme. Do muffinové formy usadíme košíčky, naplníme a pečeme na 180°C asi půl hodiny.
Na krém si nad vodní lázní rozpustíme čokoládu a potom ji vyšleháme s Lučinou. Podle chuti lze ještě dosladit. Cukrářským sáčkem stříkáme na vychladlé muffiny. Já mám formu na hodně široké muffiny, ale i tak byla krému spousta. Tudíž ho můžete udělat míň, nastříkát opravdu vysoký kopec krému nebo si ho nechat na něco dalšího.
Jako fandové naší modré kolobkárny ozdobte modrou lentilkou:)
Pokud nejste vázáni modrou, můžete zdobit něčím zdravějším.
Co říkáte na kolobkové cupcaky? A nepřijdete na kolobky? Mé výtvory nemá kdo jíst...;)
Žádné komentáře:
Okomentovat