k dnešnímu obědu
A jako druhý chod...stále v duchu zdravé nálady:-)...špenátovocizrnové karí!
Je to další rychlovka z mého listování Albertem (viz. Celerová polévka).
Složení:
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- kousek čerstvého zázvoru (asi 2 cm)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička červené kari pasty (recept praví 2 lžíce, nicméně s poctivým dodržováním dávek pálivých surovin mám neblahé zkušenosti; 1 lžička byla akorát, pokud jste ostřílení drsňáci, dala bych i 2, ale rozhodně ne lžíce:)
- 400 g plechovka rajčat
- 400 g plechovka cizrna (recept praví 200 g sušené namočené přes noc, ale chci rychlovku, ne?)
- 300 g špenátu (mraženého; může být i více čerstvého)
Postup:
Cibuli, česnek a zázvor jsem dala do robotu a nechala rozsekat na malé kousíčky. Kousíčky jsem dala spolu s olejem na pánev a pár minut osmahla. Potom jsem přhodila kari pastu a zase chvíli osmahla. Potom jsem současně přidala rajčata, cizrnu a 250 ml vody. Po chvilce jsem přihodila i veškerý špenát a nechala ho rozmražovat a dusit. Když všechny části změknou a vydusí se většina tekutiny máme hotovo. trvá to plus mínus 20 minut.
V originále byla směs s pitou. Mě by to doma neprošlo jako dostatečně poctivá příloha, proto jsem udělala rýži. Je zvláštní vidět ji na vidličce spolu s rajčaty, ale chuťově není problém:)
Žádné komentáře:
Okomentovat