neděle 6. ledna 2013

Špenátovocizrnové karí

k dnešnímu obědu

 

Špenátovocizrnové karí

A jako druhý chod...stále v duchu zdravé nálady:-)...špenátovocizrnové karí!

Je to další rychlovka z mého listování Albertem (viz. Celerová polévka).

Složení:
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • kousek čerstvého zázvoru (asi 2 cm)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička červené kari pasty (recept praví 2 lžíce, nicméně s poctivým dodržováním dávek pálivých surovin mám neblahé zkušenosti; 1 lžička byla akorát, pokud jste ostřílení drsňáci, dala bych i 2, ale rozhodně ne lžíce:)
  • 400 g plechovka rajčat
  • 400 g plechovka cizrna (recept praví 200 g sušené namočené přes noc, ale chci rychlovku, ne?)
  • 300 g špenátu (mraženého; může být i více čerstvého)

Postup:

Cibuli, česnek a zázvor jsem dala do robotu a nechala rozsekat na malé kousíčky. Kousíčky jsem dala spolu s olejem na pánev a pár minut osmahla. Potom jsem přhodila kari pastu a zase chvíli osmahla. Potom jsem současně přidala rajčata, cizrnu a 250 ml vody. Po chvilce jsem přihodila i veškerý špenát a nechala ho rozmražovat a dusit. Když všechny části změknou a vydusí se většina tekutiny máme hotovo. trvá to plus mínus 20 minut.

V originále byla směs s pitou. Mě by to doma neprošlo jako dostatečně poctivá příloha, proto jsem udělala rýži. Je zvláštní vidět ji na vidličce spolu s rajčaty, ale chuťově není problém:)



Žádné komentáře:

Okomentovat