čtvrtek 23. října 2014
Švestkový krambl
Nikdy jsem nechápala, co na něm všichni mají a proč je pořád ve všech časopisech a na blozích. A proč všichni tak chválí. Vypadá přece trochu divně a nemá to těsto a je to nějaké mokré...
Ale je BOŽÍ!:)
Třetinu jsem ho spráskala ještě pěkně zatepla lžičkou ze zapékací mísy.
Takže to jako vždy chtělo jen vyzkoušet. No a když přišel ten správný čas a současně švestková sezóna, tak se tedy šlo zkoušet. Kromě chuti je báječný tím, že je úplně snadný a nezkazitelný!
Do vymazané zapékací mísy se jen dá pokrájené ovoce, které se mírně zasype vanilkovým cukrem a zakape rumem. Nahoru přijde drobenka a je hotovo. Může se péct. Tolik postup. Teď nějaké podrobnosti.
Ovoce může být úplně jakékoli. Já dala jen švestky, ale už mlsně pokukuji i po jahodách v mrazáku. V zimní variantě by byly hezké i jablka nebo hrušky. Jediné omezení, které mě napadá, je, že by se asi mělo jednat o nějaký kyselejší druh ovoce, aby hezky kontrastoval se sladkou drobenkou. V tomto směru byly švestky dokonalé!
Pekla jsem na 180°C asi hodinu. V receptu bylo jen půl hodiny, ale moje trouba je jedinečná osobnost, která se nenechá svazovat předpisy.
A do příště bych dala víc ovoce nebo méně drobenky. Řekněme o čtvrtinu. A méně cukru v drobence, vypouštět ten vanilkový by byla škoda:)
Krambl (nebo originálně crumble) doporučuji a sama míním otestovat jinou kombinaci.
A pro obzvláštní zvrhlíky jsem četla i něco o kombinování teplého kramblu s ledovou zmrzlinou;)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
zkusila jsem svestky + skoricova drobenka a je to fakt bozi!:)
OdpovědětVymazatSkořice zní jako skvělý nápad!
Vymazat