čtvrtek 9. ledna 2014

Pizza

Pizza

Dlouhá léta zkouším různé možné i nemožné variace na pizzu tak, aby se co nejvíce podobala té pravé italské z pizzerie. Tohle by se pomaličku mohlo blížit:)
Vždycky jsem zkoušela různé varianty. Kynuté těsto, nekynuté těsto, více oleje, méně oleje, vyválené tenké a ještě tenčí, různé příchutě...

U příchutí jsem rychle zjistila, že je skoro jedno, čím se pizza poklade. Vždycky je to vynikající. Složitější už je to s těstem. Jelikož z pochopitelných důvodů nevlastním pec na pizzu, nikdy nebude úplně stejné. Ale já chci aspoň co nejvíc.

Po nastudování spousty teoretických návodů je poměrně blízké a sympatické toto těsto z Apetitu:

  • 20 g droždí (půl kostky)
  • půl lžičky cukru
  • 500 g polohrubé mouky
  • 5 lžic panenského olivového oleje
  • 1 lžička soli

Složení je klasika, ale je tam navíc pár triků v postupu. Například použití polohrubé mouky (vždycky jsem používala hladkou). Nebo pečení na pečícím papíře. Pokládání papíru s pizzou na předem rozehřátý plech. Hodně předehřátá trouba. Jen to kynutí je trochu zdlouhavé.

A teď postup...

Ále...nechce se mi to vypisovat:) Prostě normální kvásek, těsto, kynutí, pečení...s pomocí vychytávek výše samozřejmě. Postup je vypsaný tu:

http://www.apetitonline.cz/recepty/3079-zakladni-testo-na-pizzu.html

Já se jen pochlubím celkem povedenými kousky:) Z jedné várky jsou buď dva plechy nebo čtyři menší kulaté pizzy. Na fotce nahoře je jeden plech tuňákový s cibulí a olivami (měly být ideálně černé) a druhý plech s rajčaty, slaninou a nivou. I když olivy se vešly taky:)

A něco málo na chuť do galerie:

Žádné komentáře:

Okomentovat