Dlouhá léta zkouším různé možné i nemožné variace na pizzu tak, aby se co nejvíce podobala té pravé italské z pizzerie. Tohle by se pomaličku mohlo blížit:)
Vždycky jsem zkoušela různé varianty. Kynuté těsto, nekynuté těsto, více oleje, méně oleje, vyválené tenké a ještě tenčí, různé příchutě...
U příchutí jsem rychle zjistila, že je skoro jedno, čím se pizza poklade. Vždycky je to vynikající. Složitější už je to s těstem. Jelikož z pochopitelných důvodů nevlastním pec na pizzu, nikdy nebude úplně stejné. Ale já chci aspoň co nejvíc.
Po nastudování spousty teoretických návodů je poměrně blízké a sympatické toto těsto z Apetitu:
- 20 g droždí (půl kostky)
- půl lžičky cukru
- 500 g polohrubé mouky
- 5 lžic panenského olivového oleje
- 1 lžička soli
A teď postup...
Ále...nechce se mi to vypisovat:) Prostě normální kvásek, těsto, kynutí, pečení...s pomocí vychytávek výše samozřejmě. Postup je vypsaný tu:
http://www.apetitonline.cz/recepty/3079-zakladni-testo-na-pizzu.html
Já se jen pochlubím celkem povedenými kousky:) Z jedné várky jsou buď dva plechy nebo čtyři menší kulaté pizzy. Na fotce nahoře je jeden plech tuňákový s cibulí a olivami (měly být ideálně černé) a druhý plech s rajčaty, slaninou a nivou. I když olivy se vešly taky:)
A něco málo na chuť do galerie:
Žádné komentáře:
Okomentovat