"čokoládové potěšení...skoro jako při sexu" :))
Za nadpis výše opravdu nemůžu, jen cituji pochvalu:) To je přece úžasná pocta mému pečení (nebo úžasná slabost pro čokoládu)!
Taková věc se neslyší denně. Kostičky na to nevypadají, ale jsou naprosto luxusní. Každou další už rozdávám s bonusem v podobě historky o pochvale.
S každým soustem sice hrozí totální předávkování, ale já to tedy ráda podstoupím.
Recept je tolik upravený, že nemá smysl odkazovat se na originál.
Várka je počítaná na starý formát plechu, takový ten s vyšším okrajem.
Složení:
- 250g hořké čokolády (2,5 tabulky)
- 250g másla (1 kostka)
- 100g hladké mouky
- 50g kakaa (tentokrát ho bylo trochu míň)
- 250g třtinového hnědého cukru
- 4 vejce
- 50g mléčné čoko (nasekané na kousky)
Recept:
Hořká čokoláda s máslem se společně rozpustí. Většinou se píše ve vodní lázni. Já používám mlékovar. Jsem na něj zvyklá a je to vše v jednom. Potom se směs nechá vychladnout.
Vejce s cukrem se vyšlehají do husté pěny.
Do husté vaječné pěny se přileje čokoládová směs a všechno se spolu opatrně promíchá. Na hladinu smíchané směsi se proseje (nebo klidně i jen nasype - brownies je vyjímka, které semtam nějaká ta hrudka spíše sluší) mouka a kakao. Také se přidají kousky mléčné čokolády. Opět se spolu vše opatrně promíchá.
Celá směs se vyleje na plech vyložený pečícím papírem a upeče se. Přibližně na 180°C. Trvá to asi 25-30 min., ale každá trouba je jiná - a ta moje obzvlášť - a proto je lepší brownies hlídat a kontrolovat. Ideálně by měly být takové hutnější vlhčí a ne upečené do sucha jako normální buchta. na druhou stranu, pokud se střed těsta ještě trochu třese, nechte ho ještě tam.
A poslední tip: Opravdu je lepší počkat až vychladnou. Teplé jsou nenabratelné:)
P.S. Úprava: Tak teď už to není jen "skoro jako sex", ale prý čokoládová
pornografie :-D
Žádné komentáře:
Okomentovat