čtvrtek 2. listopadu 2017

Podzimní hruškový koláč

Jak vidět, na jídlo jsem ještě úplne nerezignovala a zvlášť podzim je období, které mě žene do kuchyně. Přestože se jedná o moje oblíbené roční období, lezavá zima, která se mi dostane i pod dvě šály a studí za krkem, moje tělo nastavuje na všechno hřejivé a útulné. Jako třeba sladkosti, přestože vlastně vůbec nesladím :) Není tam sice samozřejmě cukr, ale sladké jsou až až.



Tento hruškový koláč je podle koláče od Chez Lucie, ale mírně jsem si ho upravila. Celý recept ani nebudu vypisovat, protože se dost podobá. Hlavně jsem zaměnila normální cukr za kokosový a ubrala ho. I když mám pocit, že sladí zhruba stejně, je to dost sladké. A to vím, že Lucie nesladí zas tak moc a v jejích receptech už cukr většinou seškrtaný je. Každopádně já dala do těsta asi 50-60g cukru a do krému tak 80g. Zvlášť v tom krému by to chtělo méně.

Kokosový cukr by měl být jeden z těch nejméně tělu vadících, tak když už to nejde jinak, použiju ten. Kupuju ho na váhu a bez obalu v Haná, kde mají mimochodem i skvělou cenu. A hromadu dalších dobrot. Třeba polámanou jasmínovou rýži za pusu. Mňam! Další vlastností kokosového cukru je, že chutná trochu do karamelova. Zasyrova i v receptech. S čímž je třeba počítat. A je jasné, že se nehodí do každého receptu. Ovšem hruškový koláč je s karamelem dokonalý!!! :)

Co se týče designu, použila jsem okrájené kousky potlučených hrušek, takže místo jednotlivých ozdobných hrušek vcelku mám růži. A protože nějaké "pletení copu" těsto moc neumožňuje, mám dokola jen zakroucenou šňůrku. Skoro byste řekli, že jde o záměr, co?


Žádné komentáře:

Okomentovat